Alfa Kuşağı

Günümüz dünyasında Alfa Kuşağı dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çeken bir konudur. Alfa Kuşağı, kökeninden günümüz toplumu üzerindeki etkisine kadar araştırmaların, tartışmaların ve ihtilafların konusu olmuştur. Yıllar geçtikçe siyasetten popüler kültüre kadar farklı alanlardaki geçerliliğini kanıtladı. Bu makalede Alfa Kuşağı'in farklı yönlerini inceleyerek zaman içindeki gelişimini ve günümüz toplumu üzerindeki etkisini analiz edeceğiz. Alfa Kuşağı, ilk ortaya çıkışından mevcut sonuçlarına kadar araştırmacıların, akademisyenlerin ve kamuoyunun ilgi konusu olmaya devam ediyor.

Alfa kuşağı (İngilizceGeneration Alpha), Z kuşağından sonra, Beta kuşağından ise önce gelir. 2010'lu yılların ilk yıllarından itibaren doğanlar Alfa kuşağı olarak adlandırılmaktadır. Alfa kuşağı, bütün mensupları 3. milenyumda ve 21. yüzyılda doğmuş tek kuşak grubudur.[1] Alfa kuşağının üyeleri, genel itibarıyla Y kuşağı mensuplarının çocuklarıdır.[2][3] Genelde oyuncaklar veya geleneksel medya araçlarından ziyade güncel teknolojik aletler ile vakit geçiren ve içine kapanık bireyler olarak bilinirler.

Adlandırma

Alfa kuşağı, ismini Yunan alfabesinin ilk harfi olan α harfinden almaktadır.

Kaynakça

  1. ^ Perano, Ursula. "We've had Generations X, Y and Z: Meet Generation Alpha". Axios (İngilizce). 8 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020. 
  2. ^ "Move over, millennials and Gen Z – here comes Generation Alpha". the Guardian (İngilizce). 4 Ocak 2019. 4 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020. 
  3. ^ News, A. B. C. "After Gen Z, meet Gen Alpha. What to know about the generation born 2010 to today". ABC News (İngilizce). 17 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Aralık 2020.