Cezayir'in vize politikası

Bu yazımızda Cezayir'in vize politikası'in heyecan verici dünyasına odaklanmaya karar verdik. Cezayir'in vize politikası, ortaya çıkışından günümüze kadar farklı alanlarda ilgi ve tartışma konusu olmuştur. Yıllar boyunca Cezayir'in vize politikası, bu konudaki bilgimizin zenginleşmesine katkıda bulunan sayısız fikir ve teori üretti. Bu anlamda, Cezayir'in vize politikası'i bu kadar büyüleyici bir konu haline getiren farklı yönleri derinlemesine araştırmayı, hem tarihini hem de bugünkü önemini ele almayı öneriyoruz. Ayrıntılı ve bağlamsallaştırılmış bir analiz yoluyla, okuyucuya Cezayir'in vize politikası'e eksiksiz ve aydınlatıcı bir yaklaşım sunmayı, onun günümüz dünyasındaki önemini anlama konusunda yeni bakış açıları ve anahtarlar sunmayı umuyoruz.

Cezayir Hükûmeti belirli ülkeler ve bölgelerin vatandaşlarına vize almak zorunda kalmadan Cezayir'i ziyaret etmelerini sağlar. Tüm ziyaretçilerin en az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmaları gerekmektedir.

Vize politikası haritası

Cezayir'in vize politikası
  Cezayir
  Vize gerekli değildir
  Varıştan önce vize alınması gerekmektedir

Vize muafiyeti

Aşağıdaki 11 ülkelenin vatandaşları amacı turizm veya iş amaçlı seyahatlerinde Cezayir'de 90 gün kalabilirler:[1][2][3]

Diplomatik Pasaportlar

Aşağıdaki 6 ülkeden diplomatik pasaport hamilleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebilirler:[1]

Diplomatik veya Resmi Pasaportlar

Aşağıdaki 30 ülkenin diplomatik veya resmi pasaport ( Passeports de servis) sahipleri vizesiz Cezayir'i ziyaret edebililer:[1][2]

İsrail

Giriş ve transit yolcu olan İsrail vatandaşlarına ülkeye girişi reddedilmektedir.[4]

Kaynakça

  1. ^ a b c "Visa to Algeria". embassy of Algeria in the United States. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2014. 
  2. ^ a b "Visa Information". Timatic. IATA. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2013. 
  3. ^ "Magharebia". magharebia.com. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017. 
  4. ^ "İsrail - Cezayir". timaticweb. 7 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2017.