Bugün Ernest Mandel hakkında konuşmak istiyoruz. Bu, son zamanlarda büyük önem kazanan bir konudur ve toplumumuz üzerindeki etkisini anlamak için konuyu derinlemesine incelemek önemlidir. Bu makale boyunca Ernest Mandel'in kökeni ve evriminden çeşitli alanlardaki etkisine kadar farklı yönlerini inceleyeceğiz. Ayrıca kapsamlı ve objektif bir vizyon sunmak amacıyla Ernest Mandel üzerinde var olan farklı bakış açılarını da analiz edeceğiz. Şüphesiz Ernest Mandel bizi düşünmeye ve tartışmaya davet eden bir konudur ve bu makalenin okuyucularımız için zenginleştirici olacağına eminiz.
Ernest Ezra Mandel (takma adlarıyla Ernest Germain, Pierre Gousset, Henri Vallin; 5 Nisan 1923 - 20 Temmuz 1995), Belçikalı Sendikacı, İktisat kuramcısı ve marksist.
II. Dünya Savaşı sırasında, siyasi faaliyetleri nedeniyle tutuklandı ve Dora toplama kampında tutuldu. Savaş sonrası özgürlüğüne kavuşan Mandel siyasi mücadelesine devam etti. Kısa sürede Michel Pablo ile birlikte Dördüncü Enternasyonal'in önderlerinden birisi haline geldi. Dördüncü Enternasyonal'in 1946 yılında yapılan dünya kongresinde uluslararası sekreterlik üyesi seçildi.
Birçok sendikada görev aldı. Geç kapitalizmi iredeleyen kitaplar yazdı.
Ernest Mandel, ölümüne değin marksizmin esaslı savunucularından ve troçkist hareketin seçkin önderlerinden birisi olarak yaşadı.
Marx'ın İktisadi Düşüncesinin Oluşumu - Yazın Yayıncılık
Dünya Sosyalist Devriminin Bugünü Sektarizme Karşı Devrimci Marksizm - Yazın Yayıncılık
Hoş Cinayet Polisiye Romanın Toplumsal Bir Tarihi - Yazın Yayıncılık
II. Dünya Savaşının Anlamı - Yazın Yayıncılık
Avrupa Meydan Okuyor(Servan Schreiber'e Sosyalist Cevap) - Bilgi Yayınevi
Sosyalizmin Geleceği - Yazın Yayıncılık
Rus Devriminin Meşruiyeti Ekim - 1917: Darbe Mi, Sosyal Devrim mi? - Yazın Yayıncılık
İktidar ve Para Bürokrasinin Marksist Bir Analizi - Yazın Yayıncılık
Kapitalist Gelişmenin Uzun Dalgaları - Yazın Yayıncılık
Ekonomik Kriz ve Azgelişmiş Ülkeler - Yazın Yayıncılık
Geç Kapitalizm-Versus Yayınları
Altuhsser'e Karşı Marx İçin - Yazın Yayıncılık