Bu yazımızda günümüzde pek çok kişinin dikkatini çeken bir konu olan Ersatzheer'den bahsedeceğiz. Ersatzheer farklı çevrelerde tartışmalara yol açan ve merak uyandıran bir konu. Tarih boyunca Ersatzheer farklı kültürlerde önemli bir rol oynamış ve çeşitli alanlarda çalışma ve araştırmalara konu olmuştur. Bu makalede, kökeni ve evriminden mevcut toplum üzerindeki etkisine kadar Ersatzheer ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz. Ersatzheer'i neyin anlamlı kıldığını ve ona dikkat etmenin neden önemli olduğunu keşfedeceğiz. Ersatzheer hakkında bu keşif ve öğrenme yolculuğumuzda bize katılın!
Ersatzheer, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sırasında kurulan Alman Ordusu'nun ana yurttaki birimlerini idare eden askerî kuruluşu. Yeni alınan askerlerin temel eğitimi vermek, kumandanları yetiştirmek, tümenleri yeniden oluşturmak ve yeni teknolojilerle üretilen silahları denemekle görevliydi.
Heer (Kara kuvvetleri)'in piyade, süvari, topçu ve panzer başta olmak üzere çeşitli askerî sınıfların müfettişlikleri, Eğitim Şubesi, Subay Eğitim Şubesi, Normal Kara Kuvvetleri Şubesi (Allgemeine Heeresamt), Kara Kuvvetleri Silah Şubesi (Heereswaffenamt), Kara Kuvvetleri İdarî İşleri Şubesi (Heeresverwaltungsamt) gibi bölümlerden oluşturulmuş ve 1944'te Heerespersonalamt de Ersatzheer'e dahil edilmiştir.
1941 - 1943 yıllar arasında yaklaşık 2 milyon neferi barındırıyordu. Ancak savaşın son aşamasında bunların çoğu cephelere gönderildiği için sayıca son derece azalmıştır. 20 Temmuz suikast girişiminde önemli rol oynamış ve Ersatzheer emrindeki bütün askerler harekete geçerek hükûmet organlarını işgal etmeyi planlamıştır. Suikast girişiminden sonra başkanı (Chef der Heeresrüstung und Befehlshaber der Ersatzheeres) Friedrich Fromm tutuklanıp idam edilmiştir. Olaydan sonra Adolf Hitler artık generallere güvenemez olduğu için Ersatzheer'ın başkanlığına SS mensubunu tayin etmiştir.
![]() | Askerî tarih ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |