Kara kuğu

Bu yazıda farklı alanlarda büyük ilgi ve tartışmalara yol açan Kara kuğu konusu ele alınacaktır. Kara kuğu günümüz toplumundaki önemi nedeniyle akademisyenlerin, uzmanların ve genel kamuoyunun dikkatini çeken bir konudur. Kara kuğu, başlangıcından günümüze kadar araştırma, analiz ve yansıma konusu olmuş, bu da konuyla ilgili farklı teorilerin, yaklaşımların ve görüşlerin üretilmesine yol açmıştır. Bu makale boyunca Kara kuğu'in en alakalı yönlerinin yanı sıra günlük yaşamın çeşitli yönleri üzerindeki etkisi de incelenecektir. Benzer şekilde, konunun geniş ve kapsamlı bir vizyonunu sunmak amacıyla Kara kuğu etrafında var olan farklı bakış açıları incelenecektir.

Kara kuğu
Korunma durumu
Biyolojik sınıflandırma
Âlem: Animalia
Şube: Chordata
Sınıf: Aves
Takım: Anseriformes (Kazsılar)
Familya: Anatidae (Ördekgiller)
Alt familya: Anserinae
Oymak: Cygnini
Cins: Cygnus
Tür: C. atratus
Cygnus atratus
Latham, 1790
Sinonimler

Anas atrata
Chenopis atratus

Kara kuğu[1] (Cygnus atratus) ördekgiller familyasından Avustralya'nın güneydoğu ve güneybatı bölgelerinde yaşayan bir kuğu türü.[2] Kara kuğu türünün soyu Yeni Zelanda'da avlanma nedeniyle yok olmuştur ancak tekrar canlandırılmaya çalışılmaktadır. Avustralya içinde iklim koşullarına göre düzensiz göçebe bir yaşama sahiptirler.

Fiziksel özellikleri

Uçarken
Cygnus atratus

Kara kuğuların tüyleri beyaz uçuş tüyleri dışında tamamen siyah renklidir. Gaga parlak kırmızı renklidir ve ucu soluktur. Ayak ve bacaklar grimsi-siyah renklidir. erkekler dişilerden biraz daha iridir ve gagaları daha uzun ve düzdür. Erişkin olmayan kara kuğular grimsi kahverengindedir ve tüylerin uçları soluktur. Erişkin bir kara kuğunun boyu 110–142 cm arasındadır. Ağırlığı 3,7–9 kg arasında, kanat açıklığı da 1,6–2 m arasında değişir. Görece kuğular arasında en uzun boyuna sahiptir. Boyun S şeklinde kıvrıktır.

Notlar

  1. ^ "Kara kuğu". The world bird database. Avibase. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2011. 
  2. ^ "Cygnus atratus". IUCN 2011. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2011.2. BirdLife International 2009. Erişim tarihi: 12 Aralık 2011. 

Dış bağlantılar