Mağrip Arapçası

Günümüz dünyasında, Mağrip Arapçası çok sayıda insan için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Keşfedilmesinden bugüne kadar Mağrip Arapçası, bu konudaki bilgimizin artmasına katkıda bulunan çok sayıda çalışmanın, tartışmanın ve bilimsel ilerlemenin konusu olmuştur. Bu makalede Mağrip Arapçası ile ilgili farklı yönleri inceleyeceğiz, toplum üzerindeki etkisini, zaman içindeki gelişimini ve geleceğe yönelik olası sonuçlarını analiz edeceğiz. Multidisipliner bir bakış açısıyla Mağrip Arapçası'in sunduğu her şeyi ve etkisinin günlük hayatımızın farklı alanlarına nasıl yayıldığını derinlemesine anlamaya çalışacağız.

Mağrip Arapçası
الدارجة
Ana dili olanlarMağrip
Dil ailesi
Dil kodları
ISO 639-3
Glottolognort3191[1]
Mağrip Arapçası'nın konuşulduğu bölgeler

Mağrip Arapçası (Arapçaالدارجة, romanizeDarice[2]) veya Batı Arapçası, Arapçanın Mağrip'te konuşulan bir lehçesidir. Mağrip Arapçası, Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Hasaniye Arapçası lehçelerini içermektedir.

Kaynakça

  1. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, (Ed.) (2017). "Maghrebi Arabic". Glottolog 3.0. Jena, Germany: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  2. ^ Wehr, Hans (1979). A Dictionary of Modern Written Arabic: (Arab.-Engl.). Harrassowitz Verlag. s. 319. ISBN 3447020024. 8 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2022. 

Dış bağlantılar

  • Singer, Hans-Rudolf (1980). Fischer, Wolfdietrich (Ed.). "Das West-Arabische oder Maghrebinische". Handbuch der arabischen Dialekte (Almanca). Wiesbaden: Harrassowitz Verlag: 249-76.