Makin Adası Baskını

Bu makalede Makin Adası Baskını konusunu derinlemesine inceleyeceğiz, kökenlerini, zaman içindeki gelişimini ve günümüzdeki önemini araştıracağız. Tarih boyunca Makin Adası Baskını, kültür ve sanat üzerindeki etkisinden bilim ve teknoloji üzerindeki etkisine kadar toplumun çeşitli yönlerinde temel bir rol oynamıştır. Kapsamlı bir analiz yoluyla, Makin Adası Baskını'i çevreleyen farklı bakış açılarını ve tartışmaları inceleyerek, bunun sonuçlarına ve gelecekteki olası gelişmelere ışık tutmaya çalışacağız. Aynı şekilde alanında uzman kişilerin görüşlerini de dikkate alarak Makin Adası Baskını'in etkisini hayatlarında yakından deneyimlemiş olanların deneyimlerini ve tanıklıklarını dikkate alacağız.

Makin Adası Baskını
II. Dünya Savaşı, Pasifik Cephesi

Nautilus'ye binmekte olan ABD Deniz Piyadeleri 26 Ağustos 1942'de Hawaii'de bulunan Pearl Harbor'a geri dönmektedir ardından Makin Adası Baskını harekatına katılacaklardır.
Tarih17 Ağustos 1942 – 18 Ağustos 1942
Bölge
Pasifik Okyanusu'nda bulunan Butaritari (Makin Adası)
Sonuç Amerika Birleşik Devletleri'nin taktiksel zaferi.
Taraflar
Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Devletler Japonya Japon İmparatorluğu
Komutanlar ve liderler
Amerika Birleşik Devletleri Chester Nimitz,
Amerika Birleşik Devletleri Evans Carlson
Japonya Kyūzaburō Kanemitsu
Güçler
211 83–160
12 uçak
2 küçük gemi
Kayıplar
21 kayıp,
9 esir alındı (daha sonra infaz edildi)
16 yaralı
83–160 kayıp
2 uçak gemisi yok edildi
2 küçük gemi battı[1]

Makin Adası Bakını ("Muggin" olarak telaffuz edilir, İngilizce: The Makin Island raid, Japonca: マキン奇襲 / Makin Kişū), 17 Ağustos 1942 ile 18 Ağustos 1942 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu tarafından, Pasifik Okyanusu'nda günümüzde Butaritari Adası olarak bilnen Makin Adalarına gerçekleştirilen bir saldırı harekâtıdır.

Amaç Japon yapılanmalarını yok etmek, esirleri kurtarmak, Gilbert Adası bölgesinde istihbarat toplamak ve Japonların dikkatini bu yöne çekmektir.

James Roosevelt (Franklin D. Roosevelt'in oğlu)

Kaynakça

  1. ^ (Morison, Coral Sea, Midway, and Submarine Actions, p. 235–241).

Ayrıca bakınız

Dış bağlantılar