Mehmet Atıf Bayazıt

Bu yazımızda günümüz toplumunda büyük ilgi uyandıran Mehmet Atıf Bayazıt konusunu ele alacağız. Tarih boyunca Mehmet Atıf Bayazıt hem kişisel hem de profesyonel olarak çeşitli alanlarda önemli bir rol oynamıştır. Mehmet Atıf Bayazıt, başlangıcından günümüze kadar araştırmaların, tartışmaların ve çekişmelerin hedefi olmuş, çelişkili görüşlere ve farklı bakış açılarına yol açmıştır. Bu makalede, Mehmet Atıf Bayazıt'in farklı yönlerini keşfedeceğiz, farklı bağlamlardaki etkisini analiz edeceğiz ve çağdaş dünyadaki önemini daha iyi anlamamıza olanak tanıyan bilgiler sunacağız.

Atıf Bey (Mehmet Atıf Bayazıt)
Doğum1882
Rodos Osmanlı İmparatorluğuOsmanlı Devleti
Ölüm17 Ekim 1940 (58 yaşında)
MilliyetTürk
MeslekMilletvekili

Mehmet Atıf Bayazıt (Atıf Bey) (1882, Rodos - 17 Ekim 1940), Türk siyasetçidir.

Mülkiye İdadisi ve Darülfünun Riyâziye Şubesi mezunudur. Hazro, Habab, Muzayk, Tarülula, Çanakkale, Karabiga, Dimetoka Nahiye Müdürlüğü, Bilan, Diyadin Kaymakamlığı, Konya Askerî Ortaokulu Öğretmenliği, İmar ve İskân Müdürlüğü, TBMM I. Dönem Bayazıt Milletvekilliği ve Pozantı İstiklal Mahkemesi Üyeliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 11 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015.