Bu makalede Papilio konusu, günümüz toplumundaki önemini ve alaka düzeyini derinlemesine incelemek amacıyla farklı perspektiflerden ele alınacaktır. Papilio çeşitli bilgi alanlarında ilgi ve tartışma konusu olmuştur ve etkisi günlük yaşamın farklı yönlerinde hissedilmektedir. Makale boyunca Papilio konusuna ışık tutacak çeşitli araştırma ve tanıklıklar incelenerek okuyucunun bu konu hakkında daha geniş ve detaylı bir anlayışa ulaşması sağlanacaktır. Ayrıca panoramayı zenginleştirmek ve kapsamı ve etkisine ilişkin küresel bir vizyon sunmak amacıyla Papilio ile ilgili farklı yaklaşımlar ve görüşler analiz edilecektir.
Eski bilimsel sınıflandırmada kelebekler için daha az sayıda türden oluşan çok sayıda cins kullanılmaktaydı ancak son zamanlarda yapılan sınıflandırmalar sonucunda çok sayıda kelebek cinsi, Papilio cinsinin içine alınmıştır. Günümüzde bu cins içinde 200'den fazla tür sınıflandırılmaktadır. Bazı araştırmacılar tarafından Chilasa cinsi Papilio cinsinin alt türü olarak kabul edilmektedir. Yine Agehana cinsi de Chilasa cinsinin alt cinsi olarak görülmektedir.
Larvaların çoğu gelişme dönemlerinde kuş pisliğine benzerler. Erişkinler kuşlar tarafından yenebilir ve bazı türleri taklitçidir.[2]
Eskiden ayrı cins olarak sınıflandırılan Achillides, Eleppone, Druryia, Heraclides, Menelaides, Princeps, Pterourus ve Sinoprinceps cinsleri artık Papilio cinsi içinde sınıflandırılmaktadır.
Ekoloji
Larva biçiminde iken Papilio cinsi kelebekler genellikle tarımsal olarak önemli olan Citrus türleri, Murraya türleri, Choisya türleri ve Calodendrum türleri gibi Rutaceae bitkileri ile beslenirler. Tırtılları aldıkları besinlerden savunma amacıyla kötü kokulu terpen bileşikleri olan terpenoit üretirler.
^Fabales. (2009) Encyclopædia Britannica. 8 Eylül 2009, Encyclopædia Britannica Online: 24 Haziran 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.