Richard Kuhn

Modern dünyada, Richard Kuhn sürekli tartışılan bir konu ve dünya çapında milyonlarca insan için merkezi bir ilgi noktası olmuştur. Richard Kuhn, kamusal alanda ortaya çıkışından toplum üzerindeki etkisine kadar akademisyenlerin, aktivistlerin, siyasi liderlerin ve sıradan insanların dikkatini ve ilgisini çekti. Etkisi, popüler kültürden küresel ekonomiye kadar hayatın farklı alanlarına yayılıyor ve biz bu yeni milenyuma girerken anlamı ve geçerliliği gelişmeye devam ediyor. Bu makalede, Richard Kuhn'in günümüz dünyasındaki etkisini ve önemini tam olarak inceleyeceğiz, tarihini, yansımalarını ve geleceği şekillendirme potansiyelini analiz edeceğiz.

Richard Kuhn
Doğum3 Aralık 1900
Viyana, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu
Ölüm1 Ağustos 1967 (66 yaşında)
Heidelberg, Batı Almanya
MilliyetAlman
VatandaşlıkAlmanya/Avusturya
Ödüller Nobel Kimya Ödülü (1938), Goethe Ödülü (1942)
Kariyeri
DalıKimya
Doktora
danışmanı
Richard Willstätter

Richard Kuhn (d. 3 Aralık 1900, Viyana - ö. 1 Ağustos 1967, Heidelberg, Almanya), Alman biyokimyacı. Karotenoitler ve vitaminler üzerine yaptığı çalışmalarla 1938 yılında Nobel Kimya Ödülünü kazanmıştır ancak ödülünü II. Dünya savaşı'ndan sonra alabilmiştir.

Enzimlerle ilgili doktorasını 1922 yılında Münih Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Zürih'teki bir teknik okulda çalışmaya başladı. Daha sonra Heidelberg Üniversitesi'nde profesör oldu ve Kaiser Wilhelm Enstitüsü'nün başkanlığını yaptı.

Bir başka bilim insanı Paul Karrer'le hemen hemen aynı zamanlarda B2 vitamininin bileşimini açıkladı. Bu vitamini bir gram miktarında elde eden ilk araştırmacı oldu. Ayrıca daha sonraları çalışma arkadaşlarıyla birlikte B6 vitaminini ayırmayı başardı.

Dış bağlantılar