Sevan Bıçakçı

Günümüz dünyasında Sevan Bıçakçı dünya çapında milyonlarca insanın dikkatini çeken bir konudur. Tarihsel önemi, modern toplum üzerindeki etkisi veya popüler kültür üzerindeki etkisi nedeniyle Sevan Bıçakçı, günlük yaşamın çeşitli alanlarında bir referans noktası haline geldi. Sevan Bıçakçı, ortaya çıkışından günümüze kadar üzerinde çalışılan, tartışılan ve hayranlık duyulan bir konu olmuş, bu da konuyla ilgili çok çeşitli bakış açılarının ve görüşlerin oluşmasına neden olmuştur. Bu makalede, Sevan Bıçakçı'in en öne çıkan yönlerinden bazılarını ve mevcut bağlamdaki önemini inceleyeceğiz.

Sevan Bıçakçı
Սեւան Պըչաքչը
Doğum1972
Samatya, Fatih, İstanbul, Türkiye
MilliyetErmeni
VatandaşlıkTürkiye
MeslekKuyumcu
ÖdüllerTürkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü (2022)

Sevan Bıçakçı (ErmeniceՍեւան Պըչաքչը, d. 1972, İstanbul) [1] Türkiye Ermenisi kuyumcu ve zanaatkâr. Türkiye'nin sayılı kuyumcularından birisi olarak kabul edilmektedir ve dünya çapında da tanınmaktadır.[2] Türkiye'de "yıldız kuyumcu" olarak kabul edilir.[3]

Hayatı ve Kariyeri

Ermeni asıllı olan [4] Sevan Bıçakçı, 1972 yılında İstanbul'un Samatya semtinde doğdu. Kendisi "Yüzüklerin Kralı" olarak bilinmektedir. 12 yaşında tiyatro oyuncusu olan babası, Sevan'ı İstanbul Kapalıçarşı'da Hovsep Çatak'ın çıraklığına verdi. 4 yıl çıraklık yaptıktan sonra ustası vefat etti. Ancak, mücevher tasarımı ve işçiliği hakkında çok şey öğrenmişti. Daha sonra daha büyük üreticilere serbest mücevher tasarımcısı olarak hizmet vermek için bir atölye açtı.[4] 2002 yılında pazara sunmadan önce ilk koleksiyonu üzerinde bir yıl çalıştı.[4] Sevan Bıçakçı'nın ünlü müşterilerinden bazıları Catherine Zeta-Jones, Elizabeth Hurley, Celine Dion, Liv Tyler, Mariah Carey, Brooke Shields, Angie Harmon, Kim Raver, Halle Berry, Mary-Kate, Ashley Olsen, Michelle Monaghan ve Tory Burch'dur.[5]

Ödülleri

Sevan Bıçakçı aşağıdaki gibi birçok seçkin ödül almıştır:[6]

  • Town and Country Couture Ödülü. (Arka arkaya altı kez).
  • Türk Altın Tasarım Ödülü
  • Jameel Ödülü'ne aday gösterildi [2]
  • Ayrıca Tanzanite Vakfı tarafından en önemli beş serbest mücevher tasarımcısı olarak aday gösterildi.

Kaynakça

  1. ^ "Ազգային Կեդրոնական Վարժարան". www.getronagan.k12.tr. 27 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2021. 
  2. ^ a b "Muslim art in hand of an Armenian". Hurriyet. 24 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  3. ^ "Middle Eastern jewellery designers take centre stage at Christie's". Ameinfo. Erişim tarihi: 13 Mart 2013. 
  4. ^ a b c M. Forte (12 Şubat 2009). "Turkish delights: The Ringmaster". The Gulf News. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 
  5. ^ "SEVAN BICAKCI: "Lord of the Rings"". Oster Jewellers. 13 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 
  6. ^ "Sevan Bicakci". Womenist. 31 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar