Günümüz dünyasında Talk show farklı alanlarda büyük önem kazanmıştır. Etkisi toplumda, kültürde, siyasette, ekonomide ve günlük yaşamın birçok alanında hissedildi. Talk show, ortaya çıkışından günümüze kadar araştırmaların, tartışmaların ve ihtilafların konusu olmuştur. Bu makalede, Talk show'in çağdaş toplumdaki etkisini analiz edeceğiz, temel özelliklerinin yanı sıra temsil ettiği zorlukları ve fırsatları da keşfedeceğiz. Talk show, günümüzdeki rolünü daha iyi anlamak için özel ilgiyi hak eden, her yerde bulunan bir olgu haline geldi.
Talk show (tolkşov) veya söz gösterisi,[1] televizyonlarda yayınlanan bir çeşit programdır. Programın sunucusu veya sunucularının her bölüm değişen misafirleri vardır. Misafirlerle genellikle güncel olaylar veya onların özel dünyaları hakkında, daha çok magazinsel açıdan konuşulur. Tematik bir konunun en az bir konuk çağrılarak sohbet şeklinde konuşulması biçimidir. Format temelinde Ev sahibi- Misafir olgusu vardır. Genellikle rahat bir stüdyo dekoru vardır. Ev hissi verilmek için koltuk kanepe gibi eşya konulur. İzleyicilerin programa canlı olarak dahil olabildiği tek programdır. Türkiye'de Orhan Boran, Rüstem Batum, Okan Bayülgen, Beyaz ve Cem Özer yıllarca en belirgin örneklerini vermişlerdir.
![]() | Televizyon ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |