Yusuf Ziya Göksu

Günümüz dünyasında Yusuf Ziya Göksu, geniş bir yelpazedeki insanlar ve sektörler için büyük önem taşıyan ve ilgi duyulan bir konu haline geldi. Teknolojinin ilerlemesi ve sosyal değişimlerle birlikte Yusuf Ziya Göksu, iletişim şeklimizden modern dünyanın zorluklarıyla başa çıkma şeklimize kadar her şeyi etkileyerek yaşamlarımızda merkezi bir rol üstlendi. Bu makalede, Yusuf Ziya Göksu'in önemini ve toplumun farklı yönleri üzerindeki etkisini keşfederek kişisel, profesyonel ve sosyal alanlardaki ilgisini analiz edeceğiz. Ek olarak, Yusuf Ziya Göksu'in zaman içinde nasıl geliştiğini ve ileride hangi beklentilerin bulunduğunu inceleyeceğiz.

Yusuf Ziya Göksu, (d.1945, Diyarbakır) Türk bürokrat

1968 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra kaymakamlık sınavını kazanarak, Kastamonu Maiyet Memurluğu görevine başladı. Sırasıyla Karaisalı ve Eleşkirt kaymakamlıkları yaptı.

1978 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atandı. İçişleri Bakanlığında daha sonra Mülkiye Müfettişi ve Teftiş Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Şubat 1988- Ağustos 1989 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığında Sivil Savunma Genel Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 7 Ağustos 1989-16 Şubat 1992 tarihleri arasında Isparta Valisi olarak görev yaptı. Şubat 1992-Nisan 1996 yılları arasında Merkez Valiliği görevinde bulundu.

17 Nisan 1996 tarihinden sonra Denizli Valisi olarak görev yaptı. 30 Ocak 2003 tarihli Kararname ile İzmir Valisi olarak atandı.

Valiliği esnasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina ile birlikte iyi bir ekip oluşturdular. Universiade Oyunları'nın İzmir'e getirilmesinde ve bölge için başka icraatlarda büyük başarı gösterdiler. Temmuz 2005'te bir İngiltere seyahati için hemşerisi Diyarbakırlı iş insanı Halis Toprak'ın uçuş puanlarını kullanması basında eleştiri konusu oldu. Bu ortamda 16 Temmuz 2005 tarihinde emekliye ayrıldı.