Kuzeydoğu Asya

Bu yazımızda hem bireylerin hem de uzmanların dikkatini çeken Kuzeydoğu Asya'in büyüleyici dünyasını keşfedeceğiz. Kuzeydoğu Asya, başlangıcından bu günkü durumuna kadar incelemelerin, tartışmaların ve hayranlıkların hedefi olmuştur. Yıllar boyunca farklı fikir ve duyguları uyandırdı, sonsuz araştırma ve keşiflere yol açtı. Bu makale aracılığıyla, Kuzeydoğu Asya'in en alakalı yönlerini inceleyeceğiz ve okuyucularımızın bu büyüleyici konuyu daha iyi anlamalarına olanak tanıyan ayrıntılı ve eksiksiz bir vizyon sunacağız.

Kuzeydoğu Asya

Kuzeydoğu Asya, Asya'nın kuzeydoğusunu Pasifik Okyanusu'nun kıyısı veya yakınını kapsayan bölgedir. Paradoksal olarak Doğu Asya'nın çekirdek ülkelerini içerir.

Kuzeydoğu Asya terimi 1930'larda Amerikalı tarihçi ve siyaset bilimcisi Robert Kerner tarafından yaygınlaştırılmıştır. Kerner'in tanımına göre bölge batıda Baykal Gölü'nden doğuda Pasifik Okyanusu'na uzanan Moğolistan Platosu, Mançurya Ovası, Kore Yarımadası ve Doğu Sibirya'nın dağlık bölgelerini içeriyordu.[1]

Kaynakça

  1. ^ Narangoa, Li (2014). Historical Atlas of Northeast Asia, 1590-2010: Korea, Manchuria, Mongolia, Eastern Siberia. New York: Columbia University Press. ISBN 9780231160704. 

Dış bağlantılar