Günümüz dünyasında, Nicel sayı pek çok insanın büyük önem ve ilgi duyduğu bir konudur. Topluma, kültüre, ekonomiye veya başka herhangi bir alana etkisi olsun, Nicel sayı hem uzmanların hem de hayranların dikkatini çekti. Bu makalede, Nicel sayı'in kökeninden mevcut gelişimine kadar farklı yönlerini inceleyeceğiz, sonuçlarını ve gelecekteki olası gelişmelerini tartışacağız. Konunun öğrencisi olmanız ya da sadece daha fazla bilgi edinmek istemeniz önemli değil, bu makale size Nicel sayı hakkında eksiksiz ve zenginleştirici bir bakış açısı sunacaktır. Bu keşif ve bilgi yolculuğunda bize katılın!
Matematikte, kardinal sayılar ya da nicel sayılar, kısaca kardinaller; bir kümenin kardinalitesi ya da nicesi olarak bilinen büyüklüğünü göstermek için kullanılan sayılardır. Sonlu kümelerde kardinalite, kümenin öğe sayısını gösteren doğal bir sayıdır. Sonsuz kümelerin öğe sayısını tanımlamak için transfinite kardinal sayılar vardır.
Sonsuz bir S kümesinin özaltkümesi olan bir A kümesi, S ile aynı kardinalitede olabilir. Bütün sonsuz kümeler aynı kardinaliteye sahip değildir. Sonsuz kümelerin kardinaliteleri (okunuşu alef, İbrani alfabesinin ilk harfi) harfi ile tanımlanır.
Kardinal sayılar: .
Yukarıda görüleceği gibi, doğal sayıları (sonlu kardinaller) alef sayıları (sonsuz kardinaller) takip eder. Doğal sayılar ve alef sayıları sıral sayıların alt sınıf (matematik)larıdır.
![]() | Matematik ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |