Bu makale, Sneferu konusunu farklı perspektiflerden ele alarak, konunun günümüzdeki alaka düzeyini ve etkisini derinlemesine incelemeyi amaçlamaktadır. Sneferu toplum, ekonomi, siyaset ve kültür üzerindeki etkisi nedeniyle çeşitli sektörlerin dikkatini çekti. Sonraki satırlarda kökenleri, evrimi, zorlukları ve fırsatlarının yanı sıra sosyal ve teknolojik değişim üzerindeki etkisi analiz edilecektir. Ayrıca Sneferu ve onun diğer olgularla ilişkisine ışık tutan farklı çalışma ve araştırmalar da incelenecektir. Kısacası bu makale, bugün çok alakalı olan bu konu hakkındaki tartışmalara ve düşüncelere katkıda bulunmak amacıyla Sneferu'in küresel ve güncellenmiş bir vizyonunu sunmayı amaçlamaktadır.
Sneferu, (ayrıca Snefru veya Snofru olarak okunur),[1]Helenleştirilmiş adıyla SorisEski Krallık döneminde Mısır'ın Dördüncü Hanedanlığının kurucusu olan firavun. Saltanat süresine ilişkin tahminler değişkendir, örneğin The Oxford History of Ancient Egypt'e göre MÖ 2613 ile 2589 yılları arasında 24 yıllık bir saltanat,[2] Rolf Krauss'e göre 30 yıllık bir saltanat[3] ve Rainer Stadelmann'a göre 48 yıllık bir saltanatı vardır.[4] Bugüne kadar ayakta kalan en az üç piramit inşa etti ve piramitlerin tasarımında ve yapımında büyük yenilikler getirdi.
Dahshur mezar tapınağından, Sed festivalinin beyaz cüppesini giyen Sneferu'yu gösteren ve şimdi Mısır Müzesi'nde sergilenen bir kabartmanın detayıSneferu Abydos Kral Listesindeki adı
Çocukları
Sneferu'nun Oğulları:
Khufu - Sneferu ve I. Hetepheres'in oğlu, Sneferu'nun halefi.