Günümüz dünyasında Tekkadın günlük yaşamın farklı yönlerinde temel bir rol oynamaktadır. Kişisel, sosyal veya iş alanında Tekkadın, analiz edilmeyi ve tartışılmayı hak eden alakalı bir konu haline geldi. Toplum ilerledikçe Tekkadın kararlarımızı, fikirlerimizi ve yaşam tarzımızı etkileyen önemli bir unsur olarak konumlanıyor. Bu nedenle, Tekkadın'in kapsadığı farklı yönleri daha derinlemesine araştırmak, günlük yaşamdaki etkisini ve kapsamını anlamak önemlidir. Bu yazıda Tekkadın'in önemini ve günümüzde nasıl bu kadar çok insanın ilgisini çeken bir konu haline geldiğini inceleyeceğiz.
Tekkadın (veya Takkadın) Mersin ili Silifke ilçesi kırsalında yer alan bir ören yeridir. Orijinal adı bilinmemektedir.
Ören yerine Mersin'i batıya bağlayan D.400 kara yolundan kuzeye dönen bir il yoluyla ulaşılır. Çevresinde başka arkeolojik eserler de vardır . 36°29′19″K 34°00′27″D / 36.48861°K 34.00750°D koordinatlarındaki ören yeri Silifke'ye 27 ve Mersin'e 77 kilometre uzaklıktadır. Ören yeri Yenibahçe ve Paslı köylerinin kuzeyinde asfalt yolun batısında geniş bir alana yayılmıştır.
Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yerleşim görmüş bir kenttir. Fakat daha sonra büyük ölçüde tahrip olmuştur. Batıda vadiye hakım bir kale kalıntısı yer almaktadır. Ayrıca çok sayıda ev, sarnıç, lahit kapağı, kaya mezarı ve bir kilise öreni vardır.[1] Yörede 1987 yılında Profesör Levent Zoroğlu ve 1993'te Profesör Mustafa Sayar tarafından yüzey araştırması yapılmıştır.[2]